Recyklace Ideologií

24/04/2017

Dnešní doba nás často vrhá do situace bez dominantního společensko-politického názoru, ke kterému by bylo možné se myšlenkově přimknout. Časy velkých ideologických konceptů jsou dávno za námi ale přesto je na nich něco, kvůli čemu se k nim opakovaně vracíme. Chybí nám ideologie, o kterou se lze opřít? Nebo možnost společného sdílení názorových proudů?

Vernisáž výstavy v Ústí nad Labem proběhne 26. 4. 2017 v 18:00 Galerii Emila Filly.

Výstavní projekt Recyklace ideologií si klade za cíl částečně zmapovat a představit uměleckou tvorbu, která reflektuje a tematizuje historické ideologie s ambicemi měnit společnost. Vystavená díla je sama recyklují, či využívají dobové estetiky a vizuální produkce, jež byla ideologiemi ovlivněna.

Tuto problematiku budou na výstavě prezentovat jak jednotlivci, tak umělecké skupiny. Každý z nich se nechává inspirovat ideologiemi jiným způsobem a výstava tak divákovi nabídne možnost nahlížet na toto téma z více stran a utvořit si vlastní názor. Cílem projektu je zamyslet se nad situací, kdy se obracíme zpět do minulosti, jež má čím dál větší vliv na současné společenské procesy.

Výstava potrvá do 25. 5. 2017 v Galerii Emila Filly(Armaturka)

→ more