FLOW at Povaleč festival

19/08/2015

FLOW installation at Povaleč festival_1_small

My installation of FLOW video at „Dům ztracených duší“ show as a part of Povaleč Festival.

 

FLOW installation at Povaleč festival_small

 

FLOW on vimeo

 

Výstava v nerekonstruovaném, původně barokním zahradním letohrádku je již tradiční součástí Povalče. Téma výstavy je volně inspirováno historií zámeckého areálu a rozvádí jeho příběh skrze scénografické a umělecké instalace. Navazuje na reálný moment poválečné historie zámku, který krátce po druhé světové válce sloužil jako sanatorium pro válečné veterány. Výstava rozvádí představu místa, ve kterém se shromažďují nejen bolesti lidského těla, ale také duše. Útroby staré budovy jsou přeměněny na útočiště úzkostí, strachů a temných myšlenek. Z letohrádku se tak na krátký čas stává ~~Dům ztracených duší~~.

The exhibition in a non-reconstructed originally baroque summer residence is traditionally a part of the summer festival Povaleč. This year’s theme is loosely inspired by the history of the Valeč castle grounds and completes it’s story through both set design and artistic installations. The theme follows a real moment of the post-war history of the castle, which briefly served as a sanatorium for war veterans after the World War II. The exhibition adjusts the house to a place in which human body pains gather, as well as the sorrows of the soul. The insides of the old building are turned into an asylum of unease, fear and dark thoughts.

Vernisáž / Opening: 7. srpna 18:00

 

Vystavující umělci / Participating artists: Tereza Bartůňková, Koen Baeyens, Josef Bolf, Eli Cortiñas, Tomáš Hrůza, Markéta Jáchimová, Jan Klamm, Jana Kochánková, Tereza Kopecká, Kristína Láníková, Milan Mikuláštík, Michal Panoch, Vladimír Turner, Jana Vojnárová

FB event
Kurátorky / curators: Eva Riebová a Tereza Špinková

 

plakát menší

→ more