Domorodec ve Zhoři

23/06/2021

Pro naše úspěchy, pohodlí a stroje měníme krajinu vzdálenou i blízkou. S vtipem, ironií a někdy až drzým úšklebkem komentuje současný stav umělec Vladimír Turner.

Vladimír Turner patří mezi výrazné představitele nastupující umělecké generace. Jeho tvorba zahrnuje filmy, instalace, performance a intervence do veřejného prostoru a zabývá se socio-politickými tématy jako udržitelnost a urbanismus.
Jeho díla byla prezentována ve Francii, Německu, Austrálii, Brazílii, Rusku, Kyrgyzstánu, Itálii, Portugalsku, Moldavsku, Španělsku, na Slovensku a napříč Českou republikou, kde získala řadu ocenění.
Vladimír Turner je doktorandem Akademie výtvarných umění v Praze.

Výstava v areálu bývalého lihovaru Zhoř, nedaleko hradu Krakovec na pomezí Rakovnicka a Křivoklátska. Výstavou vás provede Dagmar Šubrtová 6. 7. v 13:00.
Výstava se odehrává v místním špejcharu bývalého lihovaru. Jako doplňující program Vladimír Turner povede umělecký workshop performance v krajině 14h 6.7.. Tentýž den se uskuteční 2. Farmářský trh na Zhoři.
Zhoř je kdysi početná ves s rozsáhlým průmyslovým areálem, z kterého nyní zbývají pouhé trosky. Společně s místními usilujeme o nový, citlivý, rozvoj tohoto místa, přilehlých polí, rybníků a lesů.
Více na www.zhorzije.cz
→ more